Vegani na cestách: Vegan Dresden



Zatímco jsem byla pohlcená psaním bakalářské práce, neměla jsem moc času na cestování, tak jsem na nějakou dobu zmizela. Proto jsem tady sepsala menší flashback z naších cest do Drážďan. Poprvé jsme tam jeli v prosinci, protože nás strašně lákaly vánoční trhy a také jsme si tam chtěli dát veganskou klobásu. Ale potom jsme také několikrát jezdili do německého Kauflandu na nákup.
Ve středu jsme zase jeli do centra a nechali auto přímo v centru města na parkovišti obchodního domu Centrum Galerie, kde zaplatíte €6 za celý den. V Centrum Galerie najdete především Primark, Adidas, Pull and Bear, Mango a další značky. Ale je tam také DM, kde mají spoustu veganských výrobků, které v Česku nejsou.  Jinak jízda po německé dálnici je zadarmo, a ani cesta ve městě není nějak složitá a rozhodně se nemusíte bát provozu.
Přímo v centru Drážďan, kousek od náměstí Altmarkt, jsme si dali veganský currywurst a bratwurst s hranolky. Co se týče klasických restaurací, nejznámější je asi Der dicke Schmidt a Falscher Hase, kde mají různé druhy jídel: od wrapů a burgerů přes saláty a polévky až po gyros a pastu. Vše samozřejmě ve veganské verzi. Za jídlo pro jednoho byste zaplatili kolem €5-7.
Veganský currywurst na Schloßstrasse
Der dicke Schmidt si za 4 můžete dát obrovský gyros se zeleninou. 
Několikrát jsme zajeli i do drážďanského nákupního centra Kaufpark, kde najdete nejenom supermarket, ale také i H&M, Intersport nebo Media Markt. A dá se tam zadarmo zaparkovat.  V téměř jakékoliv větší pobočce Kauflandu seženete za €0,89 malý jogurt Alpro Go On a velký za €1,79, který obsahuje větší množství proteinu než obyčejný Alpro, dobré jsou také klobásy, burgery a další náhražky kuřecího a hovězího masa od značky Like Meat, které opravdu chutnají like meat, a stojí kolem €2,50 za jedno balení. Mají tam také veganskou šlehačku a majonézy, různé druhy zmrzliny, víno, pomazánky, omáčky, výrobky od značky Veganz, které seženete za nižší cenu než v Čechách. A najdete tam také nej čokoládu – Vego s lískovými oříšky, sice stojí €3, ale chutná lépe než Milka.
Co se týče našeho předvánočního výletu, veganskou klobásu jsme nakonec nenašli, ale milý pán ze stánku na trhu u Frauenkirche nabídl, že ji nám udělá. Nevím, kde ji vzal, asi to byla jeho sváča, ale docela nám to chutnalo. Jinak později jsme narazili na veganskou restauraci a také na jiném trhu jsme našli obalenou zeleninu a stánek s ruskými a ukrajinskými jídly, kde měli boršč. 

Komentáře